Izvor: Glas javnosti, Beta, 09.Maj.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan pobede - trijumf dostojanstva

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je da je 9. maj, Dan pobede nad fašizmom, datum koji predstavlja istorijsku prelomnicu i pobedu univerzalnih vrednosti - humanizma i dostojanstva čoveka.

"Na tragu tekovina antifašističke borbe, naša je dužnost da se, ne samo 9. maja, već svakodnevno, zalažemo da se više nikada ne uspostavi vrednosni sistem koji potire ljudsko dostojanstvo i proizvodi neprijatelje", naveo je Egereši u saopštenju za javnost. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

On je dodao da je naša dužnost i pravo da se suprotstavimo svim politikama koje ugrožavaju slobodu i mir i da se u svakoj prilici suprotstavimo moralnoj, ljudskoj, emotivnoj i političkoj ravnodušnosti prema nasilju i zločinu, jer je to jedini put negovanja temeljnih vrednosti antifašizma.

"Slaveći 9. maj kao Dan Evrope, ujedinjena Evropa slavi najveći mirovni projekat. Ujedinjena Evropa i danas, 65 godina po okončanju Drugog svetskog rata, nedvosmisleno i neupitno zahteva da se više nikada ne ponove Aušvic i fašizam", ocenio je Egereši.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.