Dan mladog portugizera danas u Zmaj Jovinoj

Izvor: Radio 021, 20.Nov.2014, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan mladog portugizera danas u Zmaj Jovinoj

U Novom Sadu se danas, 20. novembra, osmi put obeležava Dan mladog portugizera.

Novosađani i turisti će imati priliku da probaju prvo vino od ovogodišnjeg grožđa, mladi portugizer ili svatovac, proizveden u "Mačkovom podrumu" i prisustvuju bogatom kulturno-zabavnom programu. Izvršna direktorka vinarije Đurđica Jojić Novaković kaže za 021.rs da je reč o laganom vinu voćnih aroma, a proizvodi se od sorte portugizer i prvo pristiže od trenutka berbe.

"Neka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vina se piju u posebnim prilikama, a ovo je vino koje može da se pijucka svakodnevno bez posebnog povoda, uz ručak, čak i kao aperitiv malo rashlađeno. Lepršavo vino bogatog mirisa, podseća na maline, crveno bobičasto voće, na ružu i nosi tu lepršavost u kojoj se posebno uživa", kaže ona za 021.

Kako za 021 opisuje vlasnik vinarije i osnivač manifestacije Sava Jojić, u pitanju je globalna svetkovina u slavu mladog vina koja je potekla iz Francuske, gde je i nastalo najpoznatije mlado vino, božole. "Upriličićemo lep događaj, gde ćemo sve koji dođu častiti našim vinom. Učestvovaće tamburaši sa fruškogorskim vojvođanskim pesmama, folklorni ansambl sa koreografijama prilagođenim našim prostorima i objavićemo koja je to pesma dobila prvu nagradu na temu vino i ljubav", priča Jojić za 021.

Direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević ističe da je ova manifestacija prethodnih godina posebno doprinela povećanju domaćih i stranih turista u Novom Sadu.

Mlada vina se po pravilu predstavljaju i toče trećeg četvrtka u novembru, a ove godine to je 20. novembar. Manifestacija Dan mladog portugizera počinje u 17 sati na Trgu slobode, a organizatori pozivaju sve ljubitelje vina i bogatog kulturnog programa da upriliče ovu svetkovinu. (Suzana Stojićević)

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.