Dan Evrope u ritmu Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2010, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan Evrope u ritmu Evrope

NOVI SAD - Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom, u Novom Sadu se obeležava već tradicionalno obeležava manifestacijom Ritam Evrope.

Inače, Novi Sad je prvi grad u Srbiji u kome se na taj način od 2007. godine obeležava deveti maj.

Cilj "Ritma Evrope" jeste povećanje nivoa svesti o značaju devetog maja kao jednog od simbola Evropske unije i evropskih vrednosti.

Iako je budžet kojim je organizovana manifestacija manji za 30 odsto nego prošlogodišnji, organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tvrde da to nije uticalo na to da taj događaj bude organizovan na najbolji način, kaže Zdravko Vulin, iz Studentskog kulturni centra

Na Trgu slobode obeležavanje 9. maja počelo je koncertom Novosadskog big benda, u kome već sedam godina sviraju profesionalni džez i pop muzičari Novog Sada.

Somborski bend "Neozbiljni pesimisti" koji su svoj muzički pravac okarakterisali kao antiglobal - etno- pank odlično su zagrejali i pripremili novosadsku publiku za makedonski ska bend "Superhiks", Italijane "Talko" i zvezde večeri francuski bend "Skarfejs".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.