DS: Za praznično ukrašavanje Novog Sada 16 miliona, novac partijskim ljudima

Izvor: Radio 021, 18.Dec.2016, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Za praznično ukrašavanje Novog Sada 16 miliona, novac partijskim ljudima

Praznični programi u Novom Sadu jesu prigodni za građane i posetioce, ali su troškovi organizovanja neprihvatljivo visoki i postoji osnovana sumnja na korupciju, navode u Gradskom odboru Demokratske stranke.

U ovoj stranci kažu da se samo za ukrašavanje grada i program "Ledena šuma" u Dunavskom parku iz gradskog budžeta izdvojilo više od 16 miliona dinara, "što je potpuno neprimereno u sadašnjim ekonomskim i socijalnim prilikama u Novom Sadu".

"Sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << program 'Ledena šuma' realizuju takozvana povezana lica s ljudima iz gradske vlasti. Da bi do kraja rasvetlila novi skandal u gradu, Demokratska stranka je na adrese više gradskih institucija i preduzeća poslala zahtev za dostavu informacija o tome ko je bio ovlašćeno lice u udruženju 'Kvart medija' u trenutku kada je tom udruženju iz gradskog budžeta dodeljeno 5,8 miliona dinara za program 'Ledena šuma', ko je dao odobrenje da se prekopava park koji predstavlja zakonom zaštićeni spomenik prirode i šta u tom privatnom projektu radi JKP 'Gradsko zelenilo'. Prema do sada poznatom, ovlašćeno lice u udruženja 'Kvart medija' u trenutku dodele budžetskih sredstava bio je sadašnji direktor jednog javnog preduzeća koji je i blizak prijatelj člana Gradskog veća zaduženog za resor iz kojeg su pomenutom udruženju prenete budžetske pare", poručuju u GO DS.

U novosadskoj opoziciji dodaju da su im privatne veze ovog tandema dobro poznate, budući da su se obojica učlanili u DS dok je ona bila na vlasti, a potom preleteli u SNS kad je došlo do smene partija na čelu.

"Trenutno je kao ovlašćeno lice u Udruženju upisana supruga uticajnog funkcionera vladajuće stranke, što sve skupa čini više nego očiglednim čitav mehanizam pomoću kojeg se novac građana Novog Sad preliva u džepove pojedinaca i organizovanih grupa iz sadašnje vlasti", navode u gradskom odboru novosadskih demokrata.

Inače, praksa partija u gradu, naročito DS, u poslednje vreme je iznošenje informacija bez navođenja imena i prezimena konkretnih učesnika koji se terete za određene zloupotrebe.

Kada je reč o prazničnim dešavanjima, Novosađani su nedavno zatražili da se odustane od organizovanja dočeka Nove godine na Trgu slobode i da se sav novac koji su sponzori namenili za podmirivanje nastupa preusmeri u humanitarne svrhe. Više o tome OVDE.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

DS: Novac dat partijskim ljudima; SNS: Nezapamćeno interesovanje za Ledenu šumu

Izvor: Radio 021, 18.Dec.2016

Praznični programi u Novom Sadu jesu prigodni za građane i posetioce, ali su troškovi organizovanja neprihvatljivo visoki i postoji osnovana sumnja na korupciju, navode u Gradskom odboru Demokratske stranke...U ovoj stranci kažu da se samo za ukrašavanje grada i program "Ledena šuma" u Dunavskom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.