DS: Obustaviti privatizaciju Luke Novi Sad

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Nov.2017, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Obustaviti privatizaciju Luke Novi Sad

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) zatražio je danas od nadležnih državnih organa da obustave privatizaciju Luke Novi Sad, budući da ona već godinama ostvaruje odlične poslovne rezultate.

DS u saopštenju navodi da privatizaciju te luke treba obustaviti i zato što je ona sa prometom od preko milion tona robe godišnje stekla status luke od posebnog evropskog značaja, da predstavlja brend Novog Sada i značajnu razvojnu šansu Srbije.

Navodi se da Luka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Novi Sad upravlja sa više od 30 hektara lučkog područja, atraktivnog zemljišta u Novom Sadu, koje ima skoro 150.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog skladišnog prostora, a ta imovina je svojevremeno procenjena na 21 milion evra.

Pokušaji da se Luka Novi Sad privatizuje ranije sprečeni su 2004. i 2008. godine, a Agencija za privatizaciju na insistiranje Grada Novog Sada i Pokrajinske vlade zaključkom iz 2014. godine izuzela je ovo preduzeće od prodaje, podsetio je DS.

"Zahtevamo od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, da ponovo zahtevaju izuzeće Luke Novi Sad od prodaje, s obzirom na to da su i oni i njihove stranke to zahtevale u prethodnih 15 godina. Šta se to promenilo u međuvremenu kada sada SNS i republička vlada nameravaju da je prodaju", naveo je DS.

Dodaje se da Srbija ne sme dozvoliti da u vreme u kojem se "zaklinje" u Dunavsku strategiju i poboljšanje transportne veze sa zemljama EU, izgubi upravljanje nad strateški važnom kompanijom, kakva je Luka Novi Sad.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.