Izvor: B92, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Ko je prebio novosadske glumce

Novi Sad -- Novosadski odbor DS-a traži da se nađu odgovorni za prebijanje glumaca novosadskog Pozorišta mladih.

Odbor je negodovao što tri meseca nakon prebijanja odgovorni još nisu nađeni niti su istražene sve činjenice o tom događaju. U današnjem saopštenju DS je uputio zahtev nadležnim organima da u što kraćem roku istraže sve činjenice o tom događaju, a počinioce i organizatore incidenta pronađu i kazne.

"Neosuđivanje počinilaca ovog dela od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane gradskih vlasti sasvim sigurno ohrabruje i podstiče na nova krivična dela, ozbiljno narušavajući bezbednost svih građana", piše u saopštenju.

Dodaje se da gradske vlasti "moraju da pronađu počinioce, javno osude incident i konačno se ograde od politike nasilja, jer se jedino na taj način u Novom Sadu mogu zaustaviti talas nasilja i očuvati tradicija tolerancije, multikulturalnosti i multietičnosti".

Novosadska policija je 7. marta saopštila da je završila istražne radnje u vezi s prebijanjem trojice glumaca Pozorišta mladih. Kako je navedeno, "saslušana su sva lica koja su dovedena u vezu sa slučajem i podnete su odgovarajuće prijave, uz privođenje tih osoba".

Kako su novosadski mediji preneli, u okviru istrage su, "kao građani", saslušani i predsednik novosadskog odbora Srpske radikalne stranke Igor Mirović i funkcioner Demokratske stranke Srbije Miroljub Lješnjak.

Do sada je podneta krivična prijava protiv bivšeg direktora Pozorišta mladih Tomislava Kneževića za krivična dela podstrekivanja nasilničkog ponašanja i ometanje policije u vršenju dužnosti.

Prema navodima medija, 15 i dalje nepoznatih batinaša 6. februara rano ujutro upalo je u Pozorište mladih i pretuklo trojicu glumaca.

Mediji su navodili da su te noći, u društvu sa Kneževićem, viđeni i Mirović i Lešnjak.

Glumci Pozorišta mladih štrajkovali su četiri meseca i tražili ostavku Tomislava Kneževića, koga je Skupština Novog Sada smenila deset dana posle incidenta, 16. februara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.