Ćuprija: Načelnik bolnice teže povređen u tuči sa ginekologom

Izvor: Radio 021, 05.Nov.2016, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćuprija: Načelnik bolnice teže povređen u tuči sa ginekologom

Načelnik Odeljenja ginekologije ćuprijske Opšte bolnice Radiša Mladenović zadobio je teške telesne povrede u tuči sa ginekologom.

Kako piše "Blic", on je operisan zbog polomljenog nosa, a zadobio je povrede rebara. Kaluđerović ima povrede po vratu. Ovaj dnevni list je bezuspešno pokušao da stupi u kontakt sa rukovodstvom bolnice.Pokušali smo da stupimo kontakt sa rukovodstvom bolnice, ali bez uspeha.

"Čuli smo da se nešto događa u šefovoj kancelariji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nešto je palo. Pomislili smo da je neka pacijentkinja ili posetilac pao u nesvest. Odmah smo uleteli i zatekli smo oborenog Mladenovića oblivenog u krvlju i Kaluđerovića u koji ga napada. Kolege su ih nekako razdvojile", pričaju zaposleni na tom odeljenju.

Do nesuglasica je došlo u petak nakon vizite pacijentkinje u kojoj ginekolog nije želeo da učestvuje. Zbog toga ga je načelnik pozvao u "šefovsku sobu" na razgovor.

"Pitao sam ga kakav je to način da tokom vizite ne ulazi u bolesničke sobe, da ne pregleda pacijentkinje i ne brine o njima. On mi je rekao da to nisu njegove pacijentkinje i da neće ni da ih gleda. Rekao sam da nisu ni moje, ali da svi lekari treba da učestvuju u viziti i da će morati i on to da radi, jer imam instrukcije od direktora da tako postupim", kaže Mladenović za "Novosti".

Mladenović kaže da bi i on voleo da zna zbog čega je kolega nasrnuo na njega. Dužnost im je, kaže, da povećaju broj pacijentkinja, da budu ljubazni i da pruže maksimalne usluge. Na svakodnevnim jutarnjim sastancima je, kaže, pokušavao razgovorom da smanji međusobne netrpeljivosti.

"Odnosi među kolegama jesu poremećeni, to datira odavno. Ali, nisam očekivao da će neko da nasrne na mene. Verovatno se kolega, pošto je magistar, ne slaže sa time što sam ja šef, ali s obzirom na to da imam 32 godine radnog staža najosposobljeniji sam da budem šef. U ovom trenutku ne pada mi na pamet da se vraćam na svoje radno mesto, jer se osećam nesigurno i bojim se da ponovo ne doživim ovako nešto", zaključuje Mladenović.

Autor: Blic/ Novosti

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.