Izvor: Radio 021, 12.Jul.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čume, prvi svedok saradnik u Srbiji, pušten na slobodu

Prvi svedok saradnik u Srbiji Ljubiša Buha Čume od danas je opet na slobodi, pošto je pušten iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gde je izdržao punu kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora.

Ljubiša Buha je bio saradnik Specijalnog tužilaštva u postupku protiv "zemunskog klana", ali je uhapšen, procesuiran i osuđen zbog nekoliko krivičnih dela za koje ga je prijavila bivša supruga.

Nekoliko puta je pisao sudu molbu za uslovni otpust, ali molbe nisu usvojene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Buha je izdržao jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora pošto su mu spojene tri zatvorske kazne. Bio je uhapšen u novembru 2015. godine i od tada je bio stalno u zatvoru, odnosno pritvoru ili kućnom pritvoru koji mu je uračunat u zatvorsku kaznu.

Osuđen je zbog više krivičnih dela – prikrivanje ukradenog "ferarija", pretnje policajcu i ometanje istage, a na 14 meseci zbog vređanja tužioca.

Buha je bio prvi svedok saradnik u Srbiji i sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima protiv pripadnika "zemunskog klana" i optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Buhinoj bivšoj ženi, Ivani Tulović, sada se sudi pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu zbog davanja lažnog iskaza tokom suđenja suprugu.

Ljubiša Buha bi trebalo da svedoči na tom suđenju krajem septembra.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.