Čučković iz potopljenog Obrenovca, sada u Gangulinom „timu snova“ potapa i Beograd

Izvor: Luftika.rs, 02.Jul.2022, 13:52

Čučković iz potopljenog Obrenovca, sada u Gangulinom „timu snova“ potapa i Beograd

Beograd je dobio novog gradonačelnika, a sa njim i novi tim za prestonicu koji pred sobom ima zadatak da reši goruće probleme koji tište i frustriraju stanovnike ovog grada već decenijama unazad.
Od nepostojećih kanalizacionih sistema za veliki broj Beograđana, preko divlje gradnje i neizdrživih saobraćajnih gužvi do nikad dosanjanog metroa, sve ovo čeka novi tim koji kao kapiten predvodi Aleksandar Šapić, proslavljeni vaterpolista i čovek koji je političku karijeru izgradio >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << kao predsednik GO Novi Beograd.
Njegov odabir saigrača izazvao je mnogo negativnih reakcija, a cilj svih izliva ljutnje i besa je doskorašnji predsednik Opštine Obrenovac, Miroslav Čučković. On će sada zadužiti funkciju gradskog menadžera i u svoj bogati rezime dodati još jednu vrlo odgovornu i značajnu političku funkciju.
Odakle Čučković kod Šapića?
Malo je široj javnosti poznato da njih dvojica imaju pređašnju zajedničku istoriju i da su im se politički putevi već nekoliko puta ukrštali pod mentorstvom različitih “autoriteta”.
Čučković je svoj put započeo kod Mlađana Dinkića u G17+, a uživao je poziciju gradskog odbornika za vreme mandata Dragana Đilasa na mestu gradonačelnika.
Gotovo istovremeno, 2012. godine, Šapić i Čučković postali su predsednici gradskih opština – prvi Novog Beograda, a potonji Obrenovca.
A onda preokret. Samo godinu dana nakon tragičnih poplava u Obrenovcu, Čučković se odlučuje na krajnje pragmatičan potez. Prelazi u SNS 2015. godine, dok je isto učinio i Aleksandar Šapić, ali punih šest godina kasnije.
Njihove sudbine ponovo se uvezuju nauštrb opoziciono nastrojenih Beograđana.
Sećate se sigurno paklenog tandema na čelu Beograda – Siniša Mali gradonačelnik i gradski menadžer Goran Vesić.
Da li je ovo znak da ćemo Vesića od blata praviti ili će Čučković uz pomoć Šapića prevazići sva očekivanja i od Beograda napraviti ugodno mesto za život?
Nekako bih radije skupa verovao u reptile ljudskog oblika, Marsovce i drevne civilizacije koje žive u utrobi Zemlje, nego da će novopečeni tandem ostaviti pozitivan uticaj na naše živote.
Na internetu se može pronaći odlična fora koja najbolje definiše ovaj istorijski trenutak srpske prestonice i njenih duboko deprimiranih građana.
Foto: FB Možda i nije potrebno dodati mnogo više od ovoga. Nekada smo Šapića slavili kao vaterpolo boga, a u kraju prozivali tipove poput Čučkovića.
Karma je čudo.
U Obrenovcu ne pitajte za grejanje, struju i ne pominjite Čučkovića

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.