Izvor: Luftika.rs, 17.Jun.2020, 10:34

Crnogorska policija, uz brutalnu silu i hemijska sredstva, hapsi vlast opštine Budva (video)

Policija je jutros u Budvi upotrebila silu. Prilikom hapšenja čelnika SO Budva korišćena su hemijska sredstva, a razbijeni su i prozori na zgradi opštine.
Mnogi korisnici društvenih mreža postupak crnogorske policije uporedili su sa brutalnošću američke policije koja je prilikom hapšenja Afroamerikanca Džordža Flojda gotovo devet minuta držala koleno na njegovom vratu, uprkos Flojdovim povicima da ne može da diše.
Flojd je kasnije preminuo u bolnici u Mineapolisu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << njegova smrt izazvala je masovne proteste u Americi i širom sveta.


Gepostet von Iva Bajkovic am Mittwoch, 17. Juni 2020

U Budvi je sve počelo još sinoć, nakon što je odustala od asistencije Upravnoj inspekciji za nasilnu smene vlasti u Budvi, policija jutros sa desetak kombija, opkolila zgradu Opštine.
Tom prilikom uhapšeni su gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović, piše portal SPutnjik.
Uhapšen je i sekretar za investicije Mladen Mikijelj, kao i sin i brat Marka Carevića.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak brutalnosti policije Crne Gore prilikom upada u zgradu Skupštine opštine Budva.
Kako je to izgledalo pogledajte na priloženom video-snimku:

Vlast u Crnoj Gori ruši konak manastira Svetog Vasilija, liturgija na ruševinama (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JEZIVI SNIMCI Crnogorski specijalci BACILI NA ZEMLJU opštinara iz Budve, pa mu klekli na vrat

Izvor: Blic, 17.Jun.2020

Crnogorska policija je upotrebila silu prilikom hapšenja opštinara u Budvi. Jedan policajac je snimljen kako baca na zemlju čoveka i kolenom mu pritiska vrat.

Nastavak na Blic...

Debata o rasizmu u UN: Poziv na nezavisnu istragu Flojdove smrti

Izvor: VOA, 18.Jun.2020, 03:45

Učesnici debate u Savetu za ljudska prava Ujedinjenih nacija o sistemskom rasizmu pozvali su na nezavisnu istragu smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u policijskom pritvoru u Mineapolisu. Sastanak saveta počeo je minutom ćutanja za sve žrtve rasne nepravde. Otvarajući debatu, zamenica generalnog...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.