Izvor: Luftika.rs, 26.Okt.2021, 10:52

Četvoro dece se bori za život, na respiratoru i devojčica od 7 godina

U Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, još jedno dete priključeno je na respirator. U pitanju je devojčica stara sedam godina, koja je nefrološki bolesnik, a nakon što se zarazila koronavirusom, dobila je upalu pluća i stanje joj se iskomplikovalo.
– Imali smo petoro dece priključene na respirator, onda je jedan dečak ekstubiran, i on će danas biti prebačen na Odeljenje neurologije. Pre tri dana morali smo da priključimo jednu devojčicu od sedam godina. Ona je naš >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << stari pacijent, nefrološki je bolesnik. Stigla je kod nas sa infekcijom koronavirusa, zbog čega ima upalu pluća. Ona je sada stabilno, za razliku od ostale dece za koju se maksimalno borimo, ali im je stanje nažalost nepromenjeno – kaže dr Radovan Lukešević za Nova.rs.
Trenutno je na respiratoru u ovoj zdravstvenoj ustanovi, dečak od 17 godina, devojčice od 16 i od 7 godina, kao i beba od pet meseci.
– Situacija se sve više komplikuje iz dana u dan, a i dalje ima ljudi koji pričaju da korona ne postoji. Pozivam ih da dođu kod nas da volontiraju i da vide kako izgledaju mali pacijenti koji se hrabro bore sa bolešću – kaže dr Lukešević.
Prema poslednjim zvaničnim podacima, tokom 24 sata od posledica koronavirusa u Srbiji preminulo je 62 ljudi, a 274 priključeno je na respiratore. Kapaciteti kovid bolnica su gotovo popunjeni.
Protesti zbog kovid propusnica ispred domova lekara, Konu vikali da je Mengele

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

U Institutu za majku i dete 10 kovid pozitivne dece, četvoro na respiratoru

Izvor: Danas, 27.Okt.2021, 09:54

U Institutu za majku i dete je 10 kovid pozitivne dece - četvoro je na respiratoru i oni su u dosta lošem stanju, izjavio je danas profesor Vladislav Vukomanović.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.