Izvor: Radio 021, 20.Dec.2018, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centralni registar stanovništva biće digitalan

Vlada Srbije utvrdila je na današnjoj sednici predlog Zakona o centralnom registru stanovštva.

Ovim aktom će se obezbediti stvaranje objedinjenog, ažurnog registra u elektronskoj formi.

Uspostavljanjem Centralnog registra stanovništva smanjiće se nepotrebno opterećenje za građane i privredu, koji su do sada bili u obavezi da pribavljaju dokumenta u papirnom obliku, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Dodaje se da će se stvoriti pravni osnov i trajni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << okvir za efikasan, pouzdan i siguran sistem funkcionisanja javne uprave, smanjiti troškovi administraciji i povećati bezbednost ličnih podataka.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.