Cena struje će rasti, grejanje na struju neće biti isplativo

Izvor: Radio 021, 11.Okt.2016, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Cena struje će rasti, grejanje na struju neće biti isplativo"

Državni sekretar Ministarstva energetike Zoran Predić izjavio je danas da će cena struje morati da se povećava u narednim godinama i da građani o tome treba da vode računa kada donose odluke o sistemu grejanja.

"Činjenica je da veliki broj građana zbog cene električne energije još uvek koristi električnu energiju i za grejanje", naveo je on na skupu "Kako ćemo se grejati tokom predstojeće sezone".

Naveo je da će u narednim godinama cena struje morati da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se povećava i da dostigne ekonomsku cenu.

"Kada građani razmišljaju o energetici ne treba da gledaju samo aktuelni trenutak već je poželjno razmišljati unapred i u tom smislu daljinski sistemi imaju svoje mesto", rekao je Predić.

Rekao je da dugoročno gledano socijalna politika ne može da se vodi preko energetike, jer to urušava energetski sistem, i dodao da za socijalnu zaštitu postoji Uredba o zaštićenom kupcu i da i lokalne samouprave imaju mehanizme za podršku.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.