Časovi za muškarce: Dečake uče da budu manje emotivni, a više muževni

Izvor: Radio 021, 21.Dec.2016, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Časovi za muškarce: Dečake uče da budu manje emotivni, a više muževni

Škola u istočnoj kineskoj pokrajini Đangsu uvela je posebne "časove za muškarce", namenjene dečacima, kako bi "naučili da budu manje emotivni, a više muževni", što je naišlo na negodovanje i kritike na internetu.

U oktobru je objavljena knjiga sa sličnim idejama koja je predstavljena u Šangaju, a nedugo zatim su uvedeni i ovi sporni časovi.

Međutim, roditelji dece iz škole Džinčeng, smatraju da su ovi časovi potrebni i brane njihovo uvođenje.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />Nastavnici u školi su izrazili zabrinutost da dečaci nisu mogli da se nose sa vojnom obukom u avgustu i tvrdili su da postaju feminizirani. "Sećam se dečaka koji je u dobroj fizičkoj kondiciji, ali je na sve načine pokušao da izbegne obavezan vojni trening", rekao je Tang Čao, zamenik direktora škole.

Na časovima dečaci prolaze kroz fizičku obuku, ali takođe "uče i da budu džentlmeni".

Slični časovi su postojali i za devojčice u 2007. godini, kad su ih učili lepim manirima, da sviraju na instrumentima i lepo se ponašaju.

Autor: Daily mail

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.