Izvor: Radio 021, 10.Apr.2021, 17:04

Cane na "Ekološkom ustanku": Zbog neke provizije mi postajemo građani drugog reda

"Nemojmo da dozvolimo da nam se deca rađaju bolesna, da budemo građani drugog reda", poručio je Zoran Kostić Cane na "Ekološkom ustanku" .

"Ljubav prema ovoj zemlji me tera na ovo, svi smo u bedaku – da zbog neke provizije mi postajemo građani drugog reda", rekao je Cane obraćajući se okupljenima, prenosi N1.

Kako je naveo, "sve ovo nema veze sa politikom, već sa opstankom života na ovim prostorima, sa generacijama koje dolaze".

"Bez zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nema hrane, bez vazduha nema života, nisam vam otkrio toplu vodu, ali hoću da vas podsetim da sve to odlazi od nas, zbog nekog profita. Mi odlučujemo o ovoj zemlji, mi drugu zemlju nemamo", naveo je frontmen Partibrejkersa.

Ršumović: Staru planinu napada banda potokoždera, izvoropija

Na protestu ekoloških udruženja govorio je i pesnik Ljubivoje Ršumović, a, kako prenosi N1, okupljeni su glasno pozdravili pesmu o borbi za zaštitu Stare planine koju je pročitao.

Ršumović je kazao da se pesma zove "Protest" i da je "pisana teškim rečima po lakomislenosti".

Staru planinu napada nova klasa,

banda potokoždera, izvoropija

oduzima narodu osnovno pravo glasa,

ta profiterska ružna lopovija.

Ponižava Srbiju, ne poštuje zakone,

dok kukaju kukureci i plaču žalfije,

iza korumpirane vlasti traže zaklone

ubice prirodopisa i geografije.

Svakoga jutra u panici čekamo vest

da li je insekt isukao otrovnu rilicu

zagadio nam i jezik, izvrnuo svest

i u bezakonje gurnuo ćirilicu.

Dok ne počne narod ludi da se budi,

dok ne nikne raskovnik u srpskom kršu,

o iskonskom pravu srna, medveda i ljudi

neće ćutati Ćuta, pevaće i dalje Ršum.

Poznati pesnik je poručio okupljenima da je danas potreban "ekološki patriotizam".

"Moramo se boriti protiv pohlepe svake vrste. Pohlepa je stavljanje potoka i rekla u cevi, da bi se dobilo nešto malo kilovata", istakao je.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cane (Partibrejkers): Protest nema veze s politikom, već sa opstankom čoveka na ovim prostorima

Izvor: Beta Video, 10.Apr.2021

BEOGRAD - Frontmen grupe Partibrejkers Zoran Kostić Cane je izjavio da današnji protest nema veze s politikom, već sa ``opstankom čoveka na ovim prostorima``. ``Bez vode nema slobode, a ona se truje non-stop. Bez zemlje nema hrane, a bez vazduha nema života. Nisam otkrio toplu vodu, ali sve to odlazi...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.