Izvor: Radio 021, 26.Okt.2020, 22:08

Čanak: Vučić opasan protivnik, napravio inkluzivnu vladu

"Sastav nove vlade pokazuje da je Alekandar Vučić izuzetno opasan protivnik svakome ko pokušava da plasira neke svoje ideje, zato što, ako misliš da ga pobediš sa više nacionalizma to ne može, ako misliš da ga pobediš na populizam - ne može, a s druge strane on je napravio jednu inkluzivnu varijantu vlade", izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Čanak je, na televiziji Hepi, rekao da će u novoj Vladi Srbije, čiji je sastav juče najavljen, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << biti svega i svačega, kao i da je ona zaštićena od napada sa više strana i biće napadana sa više strana.

Rekao je da bi i on, da je bio u situaciji da sastavlja vladu, Gordanu Čomić predložio za isto ministarstvo za koje ju je predložio Aleksandar Vučić i da je ona idealna osoba za to, bez obzira kakva je vlada. Lider LSV je naveo da Čomićevu poznaje dugo, od gimnazijskih dana i da je siguran da će ona uraditi pomak kada su u pitanju poglavlja 23 i 24, koja su ključna u priključenju Srbije Evropskoj uniji.

"Slučajno imam informaciju da je ona na razgovore o tome da uopšte učestvuje u vladi došla sa napisanim radom šta će sve ona da uradi i rekla ili ću da dobijem mogućnost da ovo uradim ili nemojte na mene računati", rekao je Čanak.

Lider LSV se osvrnuo i na izbor Ivice Dačića za predsedika Skupštine Srbije, istakavši da je to "druga ili treća funkcija u državi, to je značajno mesto ako znaš šta ćeš s njim". Prema njegovim rečima, parlament u Srbiji se često ismeva da bi se umanjila uloga parlamentarizma i da bi parlament postao privezak izvršne vlasti, što je uvod u diktaturu.

Negodovao je što je Aleksandar Vulin predložen za ministra policije, nakon što je bio ministar odbrane i rekao da "ministarstva sile ne služe tome da neko leči komplekse jer nije išao u vojsku".

Dodao je da novi ministar policije kao prvi posao mora da ima rešavanje problema neadekvatne prijave za dodelu jeftinih stanova snagama bezbednosti, jer, kako je rekao, ako policija ne veruje u pravdu u svojoj državi, onda ta država nema budućnosti.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.