Čanak: Stranka ne može da predlaže ukidanje institucija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Stranka ne može da predlaže ukidanje institucija

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas, povodom stavova potpredsednice G17 plus Ivane Dulić-Marković, da nijedna stranka nema pravo da individualno predlaže ukidanje delova institucija.

Čanak je kazao da su sekretarijati pod ingerencijom G17 plus, kojima su smanjena sredstva, a o kojima je danas govorila potpredsednica G17 plus, deo Izvršnog veća Vojvodine i mogu da se ukidaju, spajaju ili formiraju samo voljom većine u pokrajinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << parlamentu.

G17 plus nema volju većine i ja to očitavam kao jedan tip političkog odnosa prema smanjenom budžetu, kazao je Čanak novinarima.

"Ako je G17 plus u Vojvodini nezadovoljna veličinom budžeta Vojvodine, onda bi bilo zgodno da preko svojih predstavnika u Vladi Srbije nešto i preduzme. LSV, kao što znate, nema predstavnike u Vladi Srbije i mi smo sve naše mogućnosti delovanja iscrpli, a G17 nije", rekao je Čanak.

"Ako se to ne dogodi, ja onda to mogu da tumačim na dva načina: jedan je da postoji nesaglasnost između vojvođanskog dela G17 plus i njihove centrale u Beogradu ili da je to još jedan od kvaziautonomaških poteza kojima mnoge stranke pribegavaju na teritoriji Vojvodine da bi skupljale političke poene, što kod glasača, uveren sam, neće proći", ocenio je Čanak.

Potpredsednica Izvršnog veća Vojvodine i funkcionerka G17 plus Ivana Dulić-Marković izjavila je danas da ta stranka neće ostati u pokrajinskoj vlasti ukoliko ne budu rešeni nesporazumi oko smanjenja vojvođanskog budžeta.

"Ne protivim se smanjivanju budžeta u ovim kriznim vremenima, nego sam revoltirana zbog nepostojanja strategije vezane za takva pitanja", kazala je ona novinarima u Novom Sadu i dodala da još nije dobila informaciju o načinu budžetske redukcije pokrajinskim sekretarijatima.

Kako je kazala, to nije učinjeno linearno, a primer su sekretarijati za međuopštinsku saradnju i za regionalnu i međunarodnu saradnju, koje vodi G17 plus i kojima su, prema predlogu odluke, budžetska sredstva umanjena za 60 odnosno 30 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.