Bulevar Evrope gotov do kraja godine

Izvor: Radio 021, 12.Nov.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bulevar Evrope gotov do kraja godine

Nakon višegodišnjeg čekanja, poslednji deo Bulevara Evrope trebalo bi da do kraja godine bude pušten u saobraćaj, saznaje 021.rs.

U Zavodu za izgradnju grada za 021.rs kažu da čine sve kako bi Bulevar Evrope do kraja godine bio otvoren za saobraćaj. U ovom gradskom preduzeću kažu da su radovi na izgradnji mosta preko kanala DTD, kao i izgradnji Petlje Sever koja spaja Bulevar sa autoputem, kompletno završeni i da je ostalo da se završe još pojedini manji radovi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

- Radovi na izgradnji nadvožnjaka su pri kraju i trenutno se vrši ugradnja diletacionih spojnica, montaža elastične odbojne ograde kao i ugradnja poklopaca revizionih otvora sa betoniranjem dela pešačke staze oko istih. Preostaje da se izvrše još i radovi na odvodnjavanju, ispitivanju šipova i probnom opterećenju samog nadvožnjaka. Takođe, u toku je realizacija poslova vezana za izgradnju signalizacije i opreme, gde je rok za završetak 90 kalendarskih dana. Izvođač je uveden u posao 30. septembra, a prema tempu odvijanja radova i uveravanju izvođača, ugovoreni poslovi će biti izvedeni i pre roka - kažu u ZIG-u.

Podsetimo da je izgradnja IV faze Bulevara Evrope od kružnog toka na uglu sa Rumenačkim putem u pravcu Kanala DTD i dalje ka autoputu počela još 2012. godine i da je podrazumevala gradnju nadvožnjaka preko pruge i mosta preko Kanala. Zbog spornih poslova oko tendera za izgradnju sada se vodi istraga jer je tadašnja uprava ZIG-a Borovici transport davala novac, a da ovi nisu izveli radove, zbog čega je izgradnja celog bulevara kasnila. Raskidanje ugovora je dovelo do dodatnog kašnjenja, a novi izvođači koji su naknadno uvedeni u posao su uz manja kašnjenja gradnju Bulevara skoro priveli kraju.

Inače, gradnja Bulevara Evrope je počela 2005. godine gradnjom dela trase na Telepu i za proteklih deset godina za gradnju saobraćajnice u dužini od oko sedam kilometara Novi Sad je iz budžeta uložio od 50 do 70 miliona evra, odnosno kilemetar novog bulevara je koštao oko 10 miliona evra.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.