Bugarski investicioni fond kupuje Telenor banku

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2017, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski investicioni fond kupuje Telenor banku

Telenor banka postigla je sporazum o strateškom partnerstvu sa investicionim fondom River stiks kapital (Styxx Capital), prema kojem će taj bugarski fond kupiti 85 odsto udela u toj banci, dok će Telenor zadržati 15 odsto vlasništva.

Ulaganjem u strateško partnerstvo sa Telenor bankom, River stiks kapital prvi put ulazi na tržište Srbije, navodi se u zajedničkom saopštenju dve finansijske institucije. Dodaje se da je završetak transakcije predmet formalnih regulatornih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odobrenja u Srbiji.

Ingeborg Ofsthus, predsednica Upravnog odbora Telenor banke i generalna direktorka Telenora u Srbiji, izjavila je da ovo strateško partnerstvo predstavlja sledeći korak u razvoju ove banke, koji će joj omogućiti da proširi poslovanje i stvori nove pogodnosti za korisnike i tržište u celini.

Generalni direktor River stiks kapitala, Elvin Guri, ocenio je da je investicija u Telenor banku odlična prilika za taj fond da uđe "na atraktivno srpsko tržište".

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Bugarski investicioni fond kupio Telenor banku

Izvor: N1 televizija, 10.Avg.2017, 08:22

Prema ugovoru o strateškom partnerstvu koji su potpisali Telenor Banka i bugarski investicioni fond River Stiks Kapital, taj fond će preuzeti 85 odsto udela u Telenor banci, dok će Telenor zadržati 15 odsto vlasništva...River Stiks Kapital na taj način prvi put ulazi na tržište Srbije i to, kako...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.