Budžet Vojvodine u narednoj godini 68,6 milijardi dinara

Izvor: Radio 021, 09.Dec.2017, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet Vojvodine u narednoj godini 68,6 milijardi dinara

Budžet AP Vojvodine za 2018. godinu iznosiće 68,6 milijardi dinara, pošto je Pokrajinska vlada usvojila Predlog odluke o budžetu.

Ukupan fiskalni deficit projektovan je na 3,7 milijardi dinara, a u Pokrajinskoj vladi poručuju da će to biti pokriveno iz sopstvenih sredstava.

Planirani budžet za narednu godinu veći je za pet milijardi dinara u odnosu na "početni" budžet 2017. godine, odnosno za 1,2 milijarde u odnosu na budžet nakon drugog rebalansa u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << avgustu ove godine.

Subvencije su planirane u iznosu od 9,2 milijarde dinara, a najviše će otići za poljoprivredu, vodoprivredu, razvoj preduzetništva, zapošljavanje, izgradnju nove zgrade Radio-televizije Vojvodine i informisanje, pre svega, na jezicima nacionalnih manjina.

Predviđaju se i mere socijalne podrške. U prvom redu tu su mesečna davanja za svaku porodicu koja rodi treće dete, podsticaji za vantelesnu oplodnju, podrška učenicima i studentima, kao i podrška izbeglim i raseljenim licima.

Planirano je da rashodi za zaposlene iznose 2,9 milijardi dinara. U to je uključeno i planirano povećanja plata od 10 odsto za zaposlene u ustanovama kulture i socijalne zaštite, kao i povećanje od pet odsto za zaposlene kod ostalih korisnika sredstava budžeta AP Vojvodine.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.