Izvor: Radio 021, 01.Apr.2020, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj zaraženih u Crnoj Gori porastao na 123, sve više pacijenata na respiratorima

U Crnoj Gori su od jutros još tri osobe obolele od COVID-19, tako da ih je ukupno 123, dok su do sada dve osobe umrle.

Dva pacijenta zaražena koronavirusom su na respiratorima u Kliničkom centru.

Na bolničkom lečenju je 20 pacijenata: 14 na Infektivnoj klinici, šest na Intenzivnoj jedinici, kazao je na današnjoj konferenciji za medije direktor KC Jevto Eraković.

"KC spreman da odgovori na sve potrebe koje iziskuje ova situacija. Moramo slušati preporuke. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Imamo sve veći broj pacijenata koji su na respiratorima", kazao je Eraković.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović i Eraković su kao zlonamerne i netačne ocenili napise pojedinih medija da je Crna Gora skrivala informacije o broju zaraženih korona virusom.

Eraković smatra da se se "takvim zlonamernim inicijativama želi da se destabilizuje zdravstveni sistem".

"Sve što se radi u zdravstvenom sistemu, biće transparentno za građane", kazao je Eraković.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.