Izvor: Radio 021, 26.Mar.2020, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: U Vladi testirani svi koji su bili u kontaktu s državnim sekretarom

Premijerka je za televiziju Prva rekla da i za službenike Vlade Srbije važe ista pravila kao i za ostale građane.

Brnabić je navela da se Sajam sada uređuje i da bi on od prekosutra trebalo da bude u funkciji. Ona je rekla da nove mere koje se sada razmatraju nisu primarno usmerene na građane i da će na predstojećem sastanku razmatrati kako da se reši sistem za šira testiranja.

Rastu cene medicinske opreme

Brnabić je rekla da cene medicinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << opreme rastu i da su testovi za koronavirus sa 700 poskupeli na 1.400 dinara, a tako je i sa ostalom opremom, ali je dogovoreno da se na tome neće štedeti.

Premijerka je poručila da je skočila nabavna cena maski kao deficitarne robe i da je Vlada ograničila visinu marže, te da taj proizvod poskupljuje na našem tržištu, jer poskupljuje u nabavci, ali da na tome neće biti bogaćenja.

Iz inostranstva prvo dolaze infektolozi i imunolozi

Kazala je da jedva čeka da u Srbiji vidi 300 lekara koji su se prijavili da dođu iz inostranstva i da je sa Ministarstvom zdravlja dogovoreno da prvo dođu infektolozi i imunolozi, a da su pozvali i medicinske sestre da se vrate. Brnabić je rekla da će svi koji volontiraju u zdravstvu biti primljeni za stalno i da će povući zdravstvene radnike sa biroa za zapošljavanje.

Govoreći o građanima Srbije u inostranstvu, Brnabić je istakla da je to izuzetaan izazov za zdravstveni sistem Srbije i dodala da se od juče oni koji dolaze u Srbiju testiraju i da zaraženi idu na lečenje, a oni koji nisu u izolaciju.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.