Izvor: Radio 021, 14.Feb.2021, 13:28

Brnabić: Slede hapšenja funkcionera povezanih sa Belivukom, u Srbiji veća sloboda medija

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas nastavak akcije protiv kriminala i korupcije i skora hapšenja funkcionera i tajkuna koji su bili povezani sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

"Obećavam da ćemo ići do kraja. Ovo je bio samo prvi udarac u borbi protiv korupcije i kriminala. Svakim danom otkrivamo sve više dokaza i povezujemo stvari. Svakako da su ti ljudi imali podršku iz državnih organa. Naš fokus je da otkrijemo sve one koji su primali plate iz republičkog budžeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da štite građane Srbije, a radili su za mafiju", rekla je Brnabićeva za Prvu TV.

Ona se osvrnula i na najavljeni dijalog vlasti i opozicije i ukazala da je sada jasno je da će u igri biti dve platforme za dijalog, jer su se pojedine stranke izjasnile kao slobodarske.

"Ja mislim da je neprimereno učešće evro-parlamentaraca u našem dijalogu. Neke stranke su se takođe izjasnile protiv učešća EU parlamentaraca, ali ima i onih koje zahtevaju njihovo učešće pa ćemo sačekati i videti kao će teći taj proces", kazala je ona.

Danas su, navodi, izborni uslovi mnogo bolji nego u vreme prethodne vlasti i imamo veću slobodu medija nego ranije.

"Sve platforme koje je predložila opozicija govore o njima samima, jer traže da uređuju program javnog servisa i uvođenje poverenike za javna preduzeća što ukazuje da žele ponovo da preuzmu kontrolu nad javnim preduzećima. Ne možemo da dozvolimo da ekonomski trpimo zbog takve platforme opozicije i njenih nerealnih zahteva. To neće proći", poručila je premijerka.

Ona je dodala da ima i preporuka koje imaju smisla, kao npr. preporuke OEBS za poboljšanje izbornih uslova i najavila da će takve preporuke biti implementirane.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.