Izvor: Radio 021, 16.Dec.2019, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Handke u Srbiji u martu ili aprilu sledeće godine

Predsednica Vlade Ana Brnabić najavila je da će nobelovac Peter Handke posetiti Srbiju u martu ili aprilu naredne godine.

Brnabićeva je za TV Pink rekla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa Handkeom, koji mu je rekao da će posetiti Srbiju u martu ili aprilu.

Handkeu je 10. decembra u Stokholmu uručena Nobelova nagrada za književnost.

Brnabićeva je rekla da je Handke bio jedan od retkih u međunarodnoj javnosti koji je smeo da kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nešto lepo o Srbima i Srbiji.

"Ja mu na tome zahvaljujem", dodala je predsednica Vlade.

Naglasila je žali što su se čak i u slučaju Nobelove nagrade za književnost neki osetili pozvani da upute negativnu retoriku prema Srbiji.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.