Izvor: Radio 021, 14.Jan.2020, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski premijer: Veganstvo je zločin prema ljubiteljima sira

Britanski premijer Boris Džonson kaže da želi da smrša u 2020. godini, ali da ipak neće to pokušati da postigne kroz veganstvo jer bi morao odustati od sira.

U intervjuu za BBC, britanski premijer je rekao da, iako želi da smrša ove godine, neće učestvovati u Veganuaryju, godišnjoj kampanji kojom se ljudi podstiču da se drže biljne ishrane u prvom mesecu godine, jer to zahteva "dosta koncentracije".

Džonson je rekao da, iako izuzetno poštuje vegane koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mogu podneti teret ne uzimanja namirnica životinjskog porekla, izbegavanje mesa, mesnih prerađevina i posebno mleka i mlečnih proizvoda je za njega "zločin protiv ljubitelja sira".

Premijer je ranije rekao da želi da izgubi deo težine koju je stekao tokom svoje kandidature 2019. godine za preuzimanje vođstva u Konzervativnoj stranci Velike Britanije nakon čega je usledila brza izborna kampanja.

Prošle godine masovno se izveštavalo da je Džonsonova partnerka Keri Sajmonds, istaknuti borac za zaštitu životne sredine, prešla na nešto zdraviju ishranu. List "Dejli mejl" objavio je prošlog maja da je Sajmonds uverila Džonsona da proba vegansku dijetu.

Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.