Izvor: Radio 021, 20.Nov.2020, 14:02

Britanija i kraljevska porodica: Kraljica Elizabeta i princ Filip obeležili 73. godišnjicu braka novom fotografijom

Kraljevski par je fotografisan kako gleda čestitku koju su im napravili praunuci.

Kraljica i vojvoda od Edinburga obeležili su 73. godišnjicu braka objaviviši fotografiju na kojoj otvaraju čestitiku koju su dobili od dece vojvode i vojvotkinje od Kembridža.

Čestitku na kojoj je zalepljen broj 73 su im napravili princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luj.

Fotografija je napravljena ranije ove nedelje u sobi Hrasta u dvorcu Vindzor.

Kraljica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Elizabeta, kojoj je sada 94 godine, udala se za poručnika Filipa Mauntbatena kada je imala 21. godinu u novembru 1947. godine. Njihova zajednica traje duže od bilo kog braka drugih kraljevskih parova.

Kraljica Elizabeta prvi put u javnosti posle sedam meseci Kraljica Elizabeta snimljena napolju prvi put od početka karantina Srećan 99. rođendan: Princ Filip i kraljica Elizabeta

Kraljica i 99-godišnji vojvoda Filip, koji se povukao iz javnih dužnosti, sada provode vreme u Vindzoru, a proslava godišnjice braka biće obeležena u užem krugu porodice.

Na novoj fotografiji, kraljica nosi svetloplavu vunenu haljinu koju je dizajnirao Stjuart Parvin i broš u obliku hrizanteme napravljen od safira i dijamanata na platini.

Kraljica i vojvoda na fotografiji sede jedan pokraj drugog i čitaju čestitiku koju su im napravila deca princa Vilijama.

Osim njih imaju još pet praunuka, uključujući jednogodišnjeg Aričija - sina vojvode i vojvotkinje od Saseksa, Harija i Megan, koji sada žive u Kaliforniji.

Početkom ovog meseca, kraljica je nosila masku prvi put u javnosti kada je izašla na grob Nepoznatog ratnika u Vestminsterskoj opatiji.

Posle toga je obeležila i Nedelju sećanja, a broj ljudi na komemoraciji je bio manji nego inače, zbog pandemije korona virusa.

Možda će vas zanimati i kraljičina poruka povodom korona virusa

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.