Izvor: Radio 021, 08.Jun.2020, 12:01

Britanac na Baliju izvučen iz bunara posle šest dana

Džejkob Roberts na Baliju slomio nogu kada je upao u četiri metara dubok bunar dok je bežao od psa

AFPU bunaru je bilo malo vode, koju je zarobljeni Britanac mogao da pije

Britanac koji je upao u bunar na indonežanskom ostrvu Bali spasen je posle šest dana.

Dvadesetdevetogodišnji Džejkob Roberts slomio je nogu kada je upao u četiri metara dubok bunar dok je bežao od psa, prenosi agencija AFP, citirajući izjave lokalnih zvaničnika.

Bunar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je bio suv, ali zbog slomljene noge, muškarac nije mogao da izađe napolje. Svedoci navode da se u bunaru nalazila i mala količina vode, zahvaljujući kojoj je muškarac imao šta da pije, pa je preživeo.

Korona virus na Maldivima: Par zatočen na beskrajnom medenom mesecu Može li svet da se odrekne palminog ulja da bi spasao prašume Korona virus i ekologija: Mediteran sve više zagađen medicinskim otpadom

Robertsove pozive upomoć čuo je i prijavio jedan meštanin.

Meštanin je bio u potrazi za mestom za ispašu stoke, u izolovanom delu sela, prenosi lokalno izdanje Bali Sun.

„Delovao je mršavo, a takođe je izgledalo da je povređen", izjavio je lokalni načelnik policije Jusak Avgustinus Soai pošto je Roberts spasen u subotu.

Šef spasilačkog tima Gede Darmada ispričao je da su Robertsa iz bunara izvukla tri spasioca, navodi se na sajtu spasilačke agencije Basarnas Bali.

Spasilačka agencija je u Instagram objavi saopštila da je Roberts prebačen u bolnicu BIMC Nusa Dua.

Selo Pekatu, odakle je Britanac spasen, nalazi se u blizini popularne turističke destinacije Nusa Dua.

Nije poznato da li Robert živi na Baliju ili je u turističkoj poseti.

Bali je zbog pandemije korona virusa već mesecima u karantinu, a mere u nekoliko gradova postepeno popuštaju.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog tema za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Turista na Baliju izvučen iz bunara posle 6 dana

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jun.2020

Ukrajinac koji je pao u bunar i slomio nogu bežeći od psa na ostrvu Bali spašen je poslo skoro nedelju dana, saopštila je danas policija...Roberts Džakob Metjus (29), upao je u skoro prazan betonski bunar dubok četiri metra i nije mogao da izađe šest dana sve dok ga u subotu nije čuo meštanin...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.