Bouvi nekoliko dana pre smrti saznao da će postati deda

Izvor: Radio 021, 12.Feb.2016, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bouvi nekoliko dana pre smrti saznao da će postati deda

Kultni britanski muzičar Dejvid Bouvi saznao je nekoliko dana pre nego što je preminuo, 10. januara ove godine, da će u junu postati deda, izjavio je danas Bouvijev sin, reditelj Dankan Džouns.

"Prošlo je mesec dana od kada je moj otac preminuo. Na božićnoj čestitiki sam mu napisao da će u junu postati deda", naveo je Džouns na Tviteru.

Džouns, Bouvijev sin iz prvog braka, oženjen je fotografkinjom Roden Ronkiljo. Bouvi ima i ćerku Aleksandriju, Leksi, iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << braka s manekenkom Iman.

Bouvi, jedan od najuticajnijih umetnika u poslednjih 50 godina, preminuo je 10. januara u 70. godini, dva dana nakon objavljivanja albuma "Black star" koji je izdat na njegov rođendan, 8. januara.

Na vest o Bouvijevoj smrti stigle su mnoge reakcije iz sveta umetnosti i politike - od kolega muzičara i saradnika pa do političkih lidera i Vatikana.

Međunarodni filmski festival koji večeras počinje u Berlinu odaće omaž velikom umetniku prikazivanjem filma u kojem je glumio, "The Man Who Fell to Earth" iz 1976. godine.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.