Boško Milin novi selektor Sterijinog pozorja

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2017, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boško Milin novi selektor Sterijinog pozorja

Upravni odbor Sterijinog pozorja izabrao je danas teatrologa Boška Milina za selektora 63. Pozorja.

Milin je profesor na katedri za dramaturgiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i pozorišni kritičar III programa Radio Beograda. Dobitnik je Sterijine nagrade za pozorišnu kritiku "Miodrag Kujundžić" 2008. i 2010. godine.

Selektor Sterijinog pozorja bio je 2001. i 2002. godine.

Pisao je dramatizacije za pozorište i radio, scenarija za filmove i TV >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << emisije, radio-drame i dramatizacije, bavio se fenomenom radija i televizije. Obavljao je poslove dramaturga (Theater zum Fürchten - Beč i Narodno pozorište - Beograd).

Napisao je više od trideset dramatizacija za radio, kao i originalne radio-drame: Leteći Holanđanin, Sinatrina doktrina, Dr Svetislav Stefanović i Velimir Živojinović Massuka. Napisao je po narudžbini libreto za balet Kraljica Margo, koji se od 2005. godine nalazi na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.