Izvor: Novine novosadske, 06.Nov.2012, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boravak u vrtiću skuplji do 900 dinara

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić dogovorili su se danas, u razgovoru s direktorom Predškolske ustanove (PU) “Radosno detinjstvo” Markom Grgurevićem, da Gradsko veće na prvoj narednoj sednici usvoji odluku o povećanju cene boravka dece u toj ustanovi za 18 do 23 odsto, odnosno od 700 do 900 dinara.
Vučević i Dabetić su posetili tu ustanovu, koja je u teškoj finansijskoj situaciji, a jedan od zaključaka je i da nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << pravnog osnova da se u rebalans budžeta Grada Novog Sada uvrsti finansijski iznos za pokrivanje nagomilanih dugova PU “Radosno detinjstvo”.
Vučević je rukovodstvu PU “Radosno detinjstvo” preneo da je prilikom današnje posete Društvenom preduzeću “Novi Sad Gas” dobio uveravanja da vrtići neće biti isključeni sa gasne mreže bez obzira što “Radosno detinjstvo” tom preduzeću duguje oko 30 miliona dinara. Takođe je dogovoreno da je neophodno hitno usvajanje godišnjeg plana i programa poslovanja te ustanove.
“Grad Novi Sad će putem resornih uprava pružiti maksimalnu i bezrezervnu podršku Predškolskoj ustanovi da prevaziđe sve probleme, za šta će biti potreban duži vremenski period”, izjavio je Vučević dodajaći da je u ovom trenutku prioritet da se spreči propadanje ustanove, odnosno da počne njena sanacija i konsolidacija.
Grgurević je rekao da se ta ustanova nalazi u veoma lošem stanju, kada je reč o dugovima i prekobrojnim radnicima, što je, kako je kazao posledica neracionalnog poslovanja i zapošljavanja u prethodnom periodu. “Trenutno imamo 2.228 zaposlenih, od kojih je 387 zaposleno na određeno vreme, a iz budžeta Grada se za plate 1.953 zaposlena izdvaja čak 110 miliona dinara na mesečnom nivou”, rekao je Grgurević.
Tokom razgovora pomenuta je i lista čekanja na kojoj se nalazi 1.200 mališana. Predstavnici Grada i PU “Radosno detinjstvo” izrazili su uverenje da će taj broj biti smanjen otvaranjem novog objekta u Radničkoj ulici, a za čiju drugu fazu izgradnje je neophodno izdvojiti još, kako je rečeno, minimum 138 miliona dinara.
Izvor: Tanjug / RTV

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.