Izvor: Radio 021, 14.Jan.2020, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolničko lečenje u Srbiji prosečno traje 9,7 dana, samo u Mađarskoj duži tretman

Pacijenti u Srbiji se na bolničkom lečenju u proseku zadržavaju 9,7 dana, što znači da se naša zemlja po tom vidu zdravstvene statistike nalazi u samom vrhu liste evropskih država, saopštio je Eurostat.

Prema poslednjim dostupnim podacima statističke službe EU, jedina država gde bolnički pacijenti dobijaju duži tretman je Mađarska, gde prosečna terapija traje 9,8 dana.

Pacijenti u Hrvatskoj su 2017. godine na bolničkom lečenju u proseku provodili 8,7 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dana godišnje, u Crnoj Gori 8,5 dana, dok u Sloveniji provode nešto više od sedam dana.

Najkraće trajanje bolničkog zadržavanja na kontinentu zabeleženo je u Holandiji, gde se pacijenti na lečenju zadržavaju u proseku 4,5 dana.

Iako je 2017. godine u državama članicama EU bilo više ženskih nego muških pacijenata, muškarci su u proseku duže boravili na bolničkom lečenju.

Autor: Eurostat

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.