Bogatim Moskovljanima lični podaci objavljeni na internetu

Izvor: Radio 021, 04.Nov.2018, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogatim Moskovljanima lični podaci objavljeni na internetu

Hiljadama bogatih Moskovljana objavljeni su lični podaci na internetu.

Objavljena su imena, adrese stanovanja i brojevi mobilnih telefona.

Sve osobe kojima su objavljeni podaci klijenti su moskovskog internet provajdera "Akado telekom", kompanije u vlasništvu milijardera Viktora Vekselberga. Iz kompanije je saopšteno da je istraga u toku.

Agencija Rojters ističe da je nakon uvida u objavljene podatke prepoznala telefonski broj visokog zvaničnika ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vlade, poznatog režisera, kao i rođaka jednog od poznatijih biznismena.

Svi podaci su objavljeni u bazi podataka Regionalnog internet registra za Evropu, Bliski istok i delove Centralne Azije, rekao je IT specijalista Vladislav Zdoljnikov.

"Akado telekom" je odgovoran za podatke koje objavi u bazi podataka internet registra, izjavio je Aleksej Semenjaka, direktor Regionalnog internet registra. On je potvrdio da je "Akado telekom" zaista objavio lične podatke svojih klijenata u toj bazi podataka i da se njima slobodno može pristupiti.

U Rusiji je nelegalno objavljivati lične podatke od 2006. godine, a propisana je kazna od najviše 50.000 rubalja, odnosno 756 američkih dolara.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.