Boarov: Vek za rekonvalescenciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2009, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boarov: Vek za rekonvalescenciju

PALIĆ - Srbiji će biti potrebno 100 godina da se oporavi od ekonomske katastrofe koju je doživela u vreme Miloševićevog režima, izjavio je danas profesor na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dimitrije Boarov.

Na seminaru "Izveštavanje o Vojvodini" Boarov je rekao da realne ekonomske procene govore da je Srbija za 11 godina Miloševićeve vladavine - od 1989. do 2000. godine, izgubila 150 milijardi dolara društvenog proizvoda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"To je bio fatalni udarac razvoju Vojvodine i Srbije, za koji je odgovoran Miloševićev režim. Takav udarac se ne može nadoknaditi u narednih 100 godina", kazao je Boarov.

On je ocenio da su velike zablude o ekonomskoj razvijenosti Vojvodine: "Vojvodina više ni izbliza nije toliko bitno razvijenija od centralne Srbije, kao što je to nekada bio slučaj".

Prema njegovim rečima, razlog za spori razvoj Vojvodine je pre svega u položaju te pokrajine u Srbiji, a potom i u izmeni strukture svetske proizvodnje.

Trodnevni seminar "Izveštavanje o Vojvodini" organizuje Nezavisno društvo novinara Vojvodine, uz podršku američke fondacije NED.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.