Izvor: Radio 021, 20.Apr.2019, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blizanci rođeni u razmaku od dva meseca

Dva dečaka blizanca rođena su u razmaku od dva meseca, Alesandro 24. decembra, a njegov brat Andrea 22. februara, što je izuzetno retka pojava, objavio je upravnik porodilišta na severu Italije.

Četrdesetogodišnja majka hitno je hospitalizovana u decembru 2018. i tada je svetlo dana ugledao Alesandro, nedonošče teško 800 grama rođeno u 24. nedelji trudnoće. Zahvaljujući medicinskoj ekipi posteljica je ostala netaknuta pa je brat blizanac nastavio da se razvija u majčinoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << utrobi.

S medicinskog stanovišta to je bila izuzetno složena trudnoća, ali se srećno završila 60 dana posle kada je u osmom mesecu trudnoće (33 nedelje) rođen tri kilograma težak Andrea.

"Cela porodica se dobro oseća, napustiće bolnicu za nekoliko dana", objavila je uprava bolnice iz grada Monce blizu Milana uz napomenu da je ovo prvi takav slučaj sa kojim su se susreli.

Blizanci neće imati isti datum rođenja upisan u dokumenta, što je zadalo glavobolju administrativnim službama u trenutku pisanja izvoda iz matične knjige rođenih, ispričao je otac.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.