Izvor: Radio 021, 19.Jun.2020, 22:16

Bivša kancelarka Austrije ostala bez dozvole zbog 0,9 promila

Bivša austrijska kancelarka i nekadašnja predsednica Višeg suda Brigite Birlajn ostala je bez vozačke dozvole jer je vozila pod uticajem alkohola.

Prema pisanju austrijskih medija, ona je, tokom večeri provedene u jednom restoranu, popila više alkoholnih pića, ali je i pored toga sela za volan i krenula kući.

Nešto pre ponoći, Brigitu Birlajn je zaustavila policija, a alkotest je pokazao da je imala 0,9 promila alkohola u krvi, zbog čega joj je oduzeta vozačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dozvola, a čeka je i paprena kazna.

"Jako mi je žao što sam, nakon večeri provredene sa prijateljima, i pored toga što sam popila alkoholna pića sela u kola. Prilikom kontrole mi je ustanovljena alkoholisanost od više od 0,8 promila. Moje ponašanje ne odgovara funkciji uzora. Iskreno mi je žao", poručila je Birlajn.

Kao prva kancelarka u istoriji posleratne Austrije ona je suvereno, sedam meseci nakon korupcionaške afere "Ibica" i pada vlade, bez skandala i grešaka upravljala državom.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.