Bilingvalna odeljenja u Radosnom detinjstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2010, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilingvalna odeljenja u Radosnom detinjstvu

NOVI SAD -

U Predškolskoj ustanovi Radosno detinjstvo u Novom Sadu od septembra počinje pilot program uvođenja dvojezične nastave na srpskom i engleskom jeziku.

Učestvovaće oko 60 mališana. Ukoliko se steknu uslovi dvojezične nastave u prvoj fazi i druge predškolske ustanove u Vojvodini moći će da se uključe u program.

Dvojezični program podrazumeva izvođenje nastave pojedinih predmeta na srpskom i engleskom jeziku u sklopu nastavnog plana koji utvrđuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstvo prosvete.

Učenici bilingvalnih odeljenja uče gradivo u istom obimu i prema istim kriterijumima kao i ostali koji nastavni plan i program pohađaju samo na srpskom jeziku.

Cilj dvojezične nastave omogućiće deci odličnu jezičku i komunikacijsku kompetenciju, a strani jezik postaje sredstvo za sticanje i jezičkih i nejezičkih znanja i veština.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NS:U vrtićima nastava na dva jezika

Izvor: B92, 31.Avg.2010, 00:05

Novi Sad -- Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" iz Novog Sada od ove jeseni počinje program bilingvalne nastave na srpskom i engleskom jeziku... Ideja o bilingvalnoj nastavi se rodila još pre oko godinu dana, a sada u vidu pilot projekta počinje njegova realizacija u dva novosadska vrtića...Naredne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.