Biciklisti protestuju zbog reklama

Izvor: Novine novosadske, 03.Dec.2012, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklisti protestuju zbog reklama

A1-Protest-biciklista-2010.-godine-Foto-Press-290x290Tri biciklistička udruženja protestovala su danas zbog dve reklame u kojima su bicikli predstavljeni kao manje važni od motocikala >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << i automobila. Ulice za bicikliste i Ciklo svet Srbija iz Beograda, kao i Novosadska biciklistička inicijativa precizirali su da se radi o jednoj reklami Alfa banke za keš kredite, u kojoj momak i devojka zamenjuju tandem-bicikl za motocikl pod sloganom “Zašto se odricati bitnih stvari?”.
“Da li vi mislite da su oni koji voze bicikl siromašni, nemaju para, nisu vredni ili nisu vaša ciljna grupa”, navodi se u saopštenju Ciklo sveta i najavljuje i reakcija Evropske biciklističke federacije (ECF). Udruženje Ulice za bicikliste ocenilo je da je reč o diskriminatornoj reklami, a Novosadska biciklistička inicijativa ocenila je da sporni sadržaj šalje pogrešnu poruku, kao i da potkopava napore institucija, organizacija i pojedinaca u popularizaciji bicikla.
Navodi se i da je u pitanju uvredljiva poruka građanima sa teritorije Vojvodine, gde je bicikl sredstvo koje je duboko ukorenjeno u lokalnu kulturu i predstavlja stvar izvora, a ne pokazatelj finansijske moći. Udruženja su protestovala i zbog reklame za novi model automobila Nisan.
U navedenoj reklami majka i otac na biciklima vuku decu u dečjim prikolicama za bicikle kroz park uz dečje nestrpljivo negodovanje. Epilog reklame je novi Nisanov model u kojem deca na stražnjem sedištu automobila imaju na raspolaganju DVD plejer sa LCD monitorima, pa se spram toga vožnja u prirodi biciklom predstavlja kao dosadna aktivnost.
Izvor: Beta

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biciklisti protestuju zbog reklama

Izvor: Blic, 04.Dec.2012, 01:33

Tri biciklistička udruženja protestovala su danas zbog dve reklame u kojima su bicikli predstavljeni kao manje važni od motocikala i automobila. ..Ulice za bicikliste i Ciklo svet Srbija iz Beograda, kao i Novosadska biciklistička inicijativa precizirali su da se radi o jednoj reklami Alfa banke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.