Besne požari u Australiji, visok nivo opasnosti

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2018, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besne požari u Australiji, visok nivo opasnosti

Jaki vetrovi intenzivirali su požare širom australijske države Novi južni Vels, a vatrogasci su podigli na visok nivo opasnosti za tri od ukupno 73 požara.

Stanovnicima Tabulama, grada na severoistoku Novog južnog Velsa, udaljenog oko 780 kilometara od Sidneja, rečeno je da potraže skrovište u čvrstim strukturama jer je suvišne opasno da pokušavaju da pobegnu od požara, prenosi Rojters.

Stanovnici Port Stivensa, na oko 180 kilometara severno od Sidneja, upozoreni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su da odmah napuste domove ukoliko su to nameravali. U gašenju požara učestvuje skoro 800 vatrogasaca, a Meteorološka služba je upozorila na veoma toplo, suvo vreme širom Australije u naredna tri meseca i mogućnost pojave El Ninja.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.