Beograđani će dominirati i u novom sazivu parlamenta

Izvor: Radio 021, 12.Mar.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani će dominirati i u novom sazivu parlamenta

Posle četiri proglašene izborne liste, već sada se može reći da će i u novom, jedanaestom sazivu Skupštine Srbije ubedljivo najviše poslanika biti iz Beograda.

Gledajući samo proglašene liste, ako je verovati istraživačima javnog mnjenja i njihovim prognozama o tome koliko će koja od ovih lista dobiti glasova, u parlamentu bi moglo da sedi više od 80 Beograđana.

Primenom istog kriterijuma, opštine Crna Trava, Gadžin Han i Ćićevac, koje nikada nisu imale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "svog" poslanika, neće ga imati ni posle ovih izbora.

U svakoj izbornoj kampanji stranački lideri krenu u obilazak Srbije, stignu i u mesta koja je "i Bog zaboravio" i svaki put se obavezno kaže kako se mora voditi računa o ravnomernom regionalnom razvoju.

Domaćini u ovim mestima uvek se, naravno, slože sa svojim gostima, a da čak ni oni ne primete da na listama svih tih koji im se obraćaju nema čak ni kandidata za poslanike iz njihovog mesta, piše Politika.

Kako navodi taj list, sve postpetooktobarske vlade imale su neko telo (savet ili kancelariju) za ravnomerni regionalni razvoj, ali su ta mesta uglavnom otvarana da bi se namirili svi koalicioni apetiti.

Autor: Politika/foto:parlament.gov.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.