Izvor: Radio 021, 28.Nov.2018, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd dobija spomenik kralju Aleksandru I Karađorđeviću

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Beograda usvojila je inicijative za podizanje spomenika kralju Aleksandru I Karađorđeviću.

Inicijativu za podizanje spomenika kralju Aleksandru podneo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a on će biti postavljen na platou između Generalnog sekretarijata predsednika Republike i Skupštine Beograda.

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada dala je i saglasnost gradskoj opštini Mladenovac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za podizanje spomenika despotu Stefanu Lazareviću na centralnom delu Gradskog parka.

Podsetimo, proteklog vikenda otkriven je spomenik kralju Petru I Karađorđeviću na Trgu republike u Novom Sadu, u sklopu obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji. Na ceremoniji otkrivanja spomenika bili su predsednik države i drugi funckioneri i političari, dok niko iz dinastije Karađorđević nije došao.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.