Beograd aplaudirao Balaševiću

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2010, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd aplaudirao Balaševiću

Posle premijere u zgradi NIS-a u Novom Sadu, gde novinarima nije bio dozvoljen pristup, Đorđe Balašević je, u utorak uveče u Centru "Sava" predstavio beogradskoj publici svoj filmski prvenac "Kao rani mraz".

Popularni kantautor potpisuje režiju, scenario i muziku za projekat čiji je producent njegova supruga Olivera Balašević, koja i igra epizodnu ulogu, kao i njihov sin Aleksa, dok jednu od glavnih uloga tumači njihova ćerka Jovana.

Životna priča Vase Ladačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zasnovana je na njegovoj istoimenoj pesmi i nasmejala je, ali i rastužila publiku u sali, koja je burnim aplauzom pozdravila reditelja i glumačku ekipu koja im se poklonila nakon premijere.

Kako se priča po novosadskoj čaršiji, se već sprema da uradi ekranizaciju još jedne svoje pesme "Lepa protina kći". Radnja filma smeštena je u vreme bombardovanja Srbije 1999. godine, a radni naziv filma za sada je "Dekamoron".

Bajkovita saga o Vojvodini i Vojvođanima, koju je uz podršku svih članova svoje porodice stvarao pune tri godine, prijatno je iznenadila filmske sladokusce koji imaju samo reči hvale za ovo ostvarenje.

"Ova priča je posebna, ali bi trebalo imati na umu da iza svega stoje i Olivera sa velikom kreativnom energijom i jedinstvenim stvaralačkim izrazom", rekla je glumica Sloboda Mićalović-Ćetković, koja je na premijeru došla da podrži supruga Vojina Ćetkovića, koji ima jednu od uloga u filmu.

Pored njega igraju i Rade Šerbedžija (kao ostareli Vasa), Mira Banjac, Predrag Bjelac, Daniel Kovačević (dočarao lik mladog Vase Ladačkog), Jovana Balešivić i mnogi drugi.

Posle gotovo tročasovne projekcije publici, u kojoj su bili ministri Ivica Dačić, Mlađan Dinkić i drugi predstavnici javnog i kulturnog života, Balašević se poklonio zajedno sa ekipom pretežno mladih glumaca, ali bez nekih od zvezda koje su ostvarile zapažene uloge, poput Radeta Šerbedžije i Mustafe Nadarevića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.