Izvor: Radio 021, 13.Jul.2020, 23:13

Beograd: Protestovalo nekoliko stotina ljudi, DJB pozvao da se sutra blokira Upravni sud

Ispred Skupštine Srbije okupilo se nekoliko stotina ljudi, koji su mirno demonstrirali.

Nešto posle 22 sata demonstranti su počeli polako da se razilaze.

Na protestu je lider Dosta je bilo Saša Radulović okupio stotinak svojih pristalica i pozvao ih da se sjedine sa pristalicama desno orijentisanih, onim delom koji predvodi narodni poslanik u prošlom sazivu parlamenta Srđan Nogo, rekavši da se demonstranti ne smeju deliti. Pre toga je održao govor, u kom je tvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je neophodno da svi demonstranti istaknu jedan zahtev - obaranje parlamentarnih izbora.

Pristalice DJB su demonstrantima delili pozive da sutra blokiraju zgradu Upravnog suda, da bi se na tu instituciju izvršio pritisak da razmatra žalbe tog pokreta koje su upućene zbog izbora.

Ljudi su bili raštrkani u manjim grupama na platou i u Pionirskom parku. Desno orijentisane grupacije su bile smeštene bliže stepeništu, dok je, uslovno rečeno, građanski deo više bio stacioniran ka Pionirskom parku.

Stiče se utisak da je večeras bilo više desno orijentisanih demonstranata, koji su i skandirali protiv predsednika Srbije. Čulo se "Vučiću, zlotvore" i "Kosovo je srce Srbije".

Ispred ulaza u zgradu parlamenta nije bilo policije, ali su policijske snage bile stacionirane iza zgrade Skupštine.

Pokoji zvižduk i „ua” za trenutnu vladajuću stranku.

Situacija za sada mirna. pic.twitter.com/VxPYdIMl76

— KRIK (@KRIKrs) July 13, 2020

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.