Izvor: Radio 021, 31.Maj.2020, 07:05

Belgijski princ ima virus korona, zarazio se na zabavi u Španiji

Belgijski princ Joakim pozitivan je na virus korona nakon što je prisustvovao jednoj zabavi u Španiji.

Najmlađi sin princeze Astrid, dvadesetosmogodišnji princ, zarazio se, kako se pretpostavlja, na zabavi u Kordobi, ali razlozi zbog kojih je tamo išao nisu razjašnjeni.

Prve informacije o tome da je bolestan član belgijske kraljevske porodice objavio je španski sajt "El Cofidencial" pružajući kao dokaz zvanični dokument vlasti Andaluzije. Belgijski mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << potvrdili su informaciju da je princ Joakim bio u Španiji, da je zaražen ali da ima blage simptome bolesti, prenosi BBC.

Potvrđeno je i da je princ putovao u Španiju zbog stažiranja. Međutim, javnosti je poznato da je on u dugogodišnjoj vezi s jednom Španjolkom.

Španski i belgijski mediji se ne slažu oko broja ljudi koji su bili na zabavi. Španci tvrde da je bilo 27 zvanica, čime bi princ prekršio propise karantina, a Belgijanci kažu da ih je bilo desetak i da princ nije prekršio propisane mere.

Svi koji su bili na toj zabavi sada su u karantinu, navodi BBC.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Princ zaražen koronavirusom: Bio na zabavi, tvrdi da nije prekršio karantin

Izvor: B92, 31.Maj.2020

Belgijski princ Joakim pozitivan je na koronavirus nakon što je prisustvovao jednoj zabavi u Španiji...Najmlađi sin princeze Astrid, dvadesetosmogodišnji princ, zarazio se, kako se pretpostavlja, na zabavi u Kordobi, ali razlozi zbog kojih je tamo išao nisu razjašnjeni...Prve informacije o tome...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.