Bazeni na novosadskom Spensu nastavili da pucaju “po svim šavovima”

Izvor: Luftika.rs, 20.Jan.2021, 14:39

Bazeni na novosadskom Spensu nastavili da pucaju “po svim šavovima”

Firma “Dehidra 021”, jedna od tri koje su kao deo grupe ponuđača dobile posao sanacije bazena na Spensu, a koja je prošla katastrofalno, ogradila se od propusta i poručila da nije ni učestvovala u izvođenju radova.
Do sada su se dve od tri firme ogradile od skandala koji je otkrio 021.rs, a koji uključuje pukotine na dnu bazena, neplanirani nagib, curenje instalacija, loše keramičke radove i sve što isplivava na površinu nakon što je zvanično poručeno da je sanacija bazena >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << završena u novembru.
Portal 021.rs došao je u posed novih fotografija koje dokazuju loše urađen posao, ali otkrivaju i neke nove probleme.
Kako za 021.rs navode u firmi “Dehidra 021”, ograđuju se od svih propusta.
“‘Dehidra 021’ doo Novi Sad jeste svoju dokumentaciju ustupila za pravljenje konzorcijuma za izvođenje navedenih radova. Nažalost nosilac konzorcijuma ‘MAX COR’ doo nas nakon dobijanja posla nikada više nije kontaktirao niti za dobijanje ispravnog tehničkog rešenja, a najmanje za izvođenje radova na navedenom poslu”, poručuju u ovoj firmi, koja na kraju nije ni bila plaćena, iako je formalno bila angažovana.
To bi značilo da dva od tri izvođača nisu radili posao za koji je trebalo da budu plaćeni.
Pitali smo nosioca ovog upitnog posla, firmu “Max Cor” zbog čega nisu sarađivali sa saradnicima na zajedničkom poslu koji su dobili na tenderu Gradske uprave za imovinu, ali odgovor do objavljivanja teksta nismo dobili.
Podsetimo da je treća uključena firma – “Bulevar company”, takođe za 021.rs navela kako nema njihove odgovornosti na ovom projektu. U ovoj kompaniji su naveli kako su bili zaduženi samo za “grube građevinske radove, utovar i odvoz šuta na deponiju”.
I dok se čeka zvanična reč stručnjaka sa Fakulteta tehničkih nauka o uzrocima loše sanacije bazena i pratećih objekata na Spensu, donosimo vam fotografije ogromne pukotine u bazenu, kao i novootkrivenu štetu – pukotine duž tribina.
Opozicione Demokratska stranka i Partija radikalne levice poručili su u vezi sa ovim saznanjem 021.rs da je javni novac bačen, kao i da su nadležni bili spremni i da okrive zemljotrese u Petrinji za loše odrađen, višemilionski posao koji će, čini se, morati da prođe kroz nove, detaljne i skupe sanacije.
Potrošili 127 miliona na renoviranje, a bazen na Spensu puca i curi kao da su ga deca pravila

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.