Izvor: Radio 021, 30.Mar.2020, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa smanjuje plate igračima: "Fudbaleri bi trebalo da pomognu svom klubu"

Napadač Barselone Lionel Mesi u ime igrača objavio je saopštenje u kojem je potvrdio da su igrači pristali na smanjenje plata tokom globalne krize zbog pandemije koronavirusa.

To se odnosi i na ostale sportske sekcije katalonskog velikana.

Argentinac je najavio da će plate fudbalera biti smanjene za 70 odsto, a potvrdio je i da će se novac proslediti zaposlenima u klubu sa Kamp Nou stadiona kako bi im se obezbedila primanja tokom pauze.

"Želeli bismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da pojasnimo da smo se sve vreme zalagali za snižavanje plata u ovom periodu, jer u potpunosti razumemo da je situacija izvan svakodnevnih okvira. Fudbaleri bi trebalo prvenstveno da pomognu svom klubu kad to zatraži. To smo učinili više puta na ličnu inicijativu. Nismo pokrenuli temu plata jer je za nas najvažnije bilo da se pronađe pravi način da se pomogne Barseloni i onima koji bi mogli da budu ozbiljno pogođeni trenutnom situacijom", objavio je Mesi.

Mesi je zatim kritikovao ponašanje kluba u ovim trenucima. Igrači i uprava kluba već mesecima nisu u najboljim odnosima, a jedan od većih sukoba je onaj između Mesija i sportskog direktora Erika Abidala oko otkaza Ernestu Valverdeu.

"Ne možemo da prestanemo da se čudimo ljudima iz kluba koji su pokušali da izvrše pritisak da učinimo ono za šta smo od prvog trenutka znali da ćemo uraditi. Za dogovor je trebalo više dana jer smo tražili najbolji model kako pomoći klubu i radnicima", naveo je jedan od najboljih igrača sveta.

U Barseloninom najvećem rivalu Realu odlučili su da neće smanjiti plate.

Mediji u Španiji su prethodnih dana pisali da će Katalonci smanjenjem plata fudbalerima uštedeti 100 miliona evra.

Autor: Sport klub

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barsa kresanjem plata štedi 14.000.000 mesečno, igrači odvojili još 2% za otpuštene

Izvor: MozzartSport.com, 30.Mar.2020

Barselona je tražila od igrača da prihvate smanjenje plata od 70 odsto, svlačionica je mogla da zateže. Jer klub je po slovu zakona mogao da se pozove na tzv. ERTE propis koji svakom poslodavcu dozvoljava da u vremenima krize zaposlenima uruči privremeni otkaz. U periodu od narednih 180 dana privremeno...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.