Izvor: Radio 021, 09.Dec.2019, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balašević posle izlaska iz bolnice: Dobra vest je da nisam umro baš "iz prve"

Novosadski kantautor Đorđe Balašević govorio je prvi put u javnosti o svom zdravstvenom stanju otkad je izašao iz bolnice, nakon što je u novembru doživeo infarkt.

U video poruci koja je objavljena na Fejsbuk profilu Đoletove ćerke Jelene Bebe Balašević, vidi se Balašević u dvorištu svoje porodične kuće na Salajci. On na početku poručuje da je dobro da nije umro "baš iz prve, a loša vest je da to nije, recimo, skok u vis, pa da imaš tri pokušaja", dodajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se oporavlja uz pomoć svoje porodice.

"Bio sam četiri dana u bolnici, nisam imao operaciju na otvorenom srcu, malo sam doteran. Prvi put mi je neko nešto stavio. Kad odem kod lekara u zadnje vreme uvek mi nešto vade, izvade ti kamen iz bubrega, izvade ti žuč, a sad sam prvi put dobio stentove. Imam četiri 'stentića'. Rekli su mi da ću moći da trčim - ne verujem. Nemojte me pitati da li sam dobro, jer neću biti više nikad dobro, zato što imam sto godina, ne mogu biti dobro, ali se nadam da ću moći da nastavim tamo gde smo stali i da još neko vreme neću dobiti ulicu u Novom Sadu", rekao je Balašević.

On je poručio da mu je žao što je zbog zdravstvenog problema morao da otkaže koncert u Kragujevcu, koji je dugo najavljivan, poručujući da je planiran novi datum za 28. decembar, ali da najpre mora da se konsultuje sa lekarima. Balašević je pomenuo i koncerte u Osijeku i Zagrebu, čiji su datumi već najavljeni, izražavajući nadu da će moći da ih održi. Održavanje tih koncerata bila bi lepa prilika da se najavi i u koncert u Novom Sadu za Bogojavljensku noć, koji Balašević poslednjih nekoliko godina organizuje na Spensu.

"Taj koncert je tradicija. Malo je to za neku pravu tradiciju, mislim da će to biti četvrti po redu, ali bolje da se ja držim te tradicije, jer bilo bi dosta teško bez mene održati tu tradiciju. Kad budem ja falio, onda će to biti malo teže. Ono što je najvažnije, za neki dan, kada budem dobio, nadam se, zeleno svetlo i kada sve bude potvrđeno, ja ću se obratiti javnosti. Da se mene pita, ja bih te koncerte već sada obećao. Ali, da se mene pitalo, ja već jedno tri nedelje ne bih bio baš sasvim živ, tako da je bolje da se mene ne pita ovog puta, nego neko ko zna više o tome", dodao je jedan od najpopularnijih domaćih kantautora.

On se zakljućio i da nije "nikakva vest kada jedan deda završi na Institutu za kardiovaskularne bolesti" i da mu je veoma drago što niko za koncerte u Osijeku i Zagrebu nije vratio kartu, nakon što se proširila vest o tome da je imao problema sa zdravljem.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Balašević prvi put nakon infarkta: Neću više nikada biti dobro (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 09.Dec.2019

Đorđe Balašević oglasio se prvi put nakon što je nedavno doživeo infarkt. On se nakon toga oporavljao na Institutu u Sremskoj Kamenici, a javnost se o njegovom zdravstvenom stanju informisala putem društvenih mreža njegove ćerke i sina.. Panonski mornar je sada odlučio da se prvi put nakon...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.