Izvor: Radio 021, 17.Sep.2019, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baka se fenom bori protiv bahatih vozača

Jedna baka uzela je zakon, odnosno fen, u svoje ruke i primorava vozače koji prekorače dozvoljenu brzinu - da uspore.

Pati Baumgartner iz Polsona u državi Montana živi u kraju kroz koji prolazi prometni lokalni put, u blizini kojeg se često igraju njeni unuci.

Umesto da čeka da policija reaguje, odlučila je da izađe na ulicu s fenom za kosu, kako bi prevarila vozače da pomisle da je u pitanju radar.

"Zaboravljaju da treba da uspore kroz naseljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mesto. Mnogo je ljudi koji se žale da ne mogu ni da pešače ni da voze bicikle ovde. Razgovarali smo u kraju, o tome kako da usporimo automobile. Odlučila sam da sednem u stolicu sa fenom u rukama", rekla je Pati.

Iako još nije sigurna da je i u kojoj meri trik upalio, uporna baka se neće skloniti sa pozicije iz koje "preti fenom".

Za baku s čudnim radarom, saznala je i lokalna policija koja je u njenoj nameri ne ometa.

"Nije zvanično, ali ja bih joj dao počasno zvanje saobraćajnog policajca. Ne znam kako bih mogao da joj pomognem, osim da joj dam svoju kapu i značku, kako bi izgledala malo zvaničnije", rekao je policajac Noa Pesola.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Baka sa fenom u borbi protiv bahatih vozača

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Sep.2019

​Jedna neustrašiva baka uzela je zakon, odnosno fen, u svoje ruke i primorava vozače koji prekorače dozvoljenu brzinu – da uspore.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.