Bahato parkirana vozila u Novom Sadu dobiće nalepnice

Izvor: Radio 021, 30.Nov.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bahato parkirana vozila u Novom Sadu dobiće nalepnice

Parking servis pokreće akciju "Ne parkiraj sebično - misli i na druge" u okviru koje će aktivisti obeležavati nepropisno parkirana vozila u Novom Sadu.

Osobe sa invaliditetom, majke s decom i biciklisti najugroženije su grupe u saobraćaju, naročito kada je reč o parkiranju. Direktor Parking servisa Stevan Lugonja zato apeluje na vozače da ne parkiraju sebično i da budu svesni da su nepažljivim parkiranjem automatski sprečili nekoga da normalno funkcioniše u gradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

"Postoje sankcije za ovako nepropisno parkirane automobile, ali mi se trudimo da ovakvim akcijama ukažemo na probleme, da vozačima skrenemo pažnju da ni sebe ni druge ne dovode u takve situacije. Suština je baš u onome što kaže i naš slogan: Ne parkiraj sebično – misli i na druge", kaže Lugonja.

Akciji ovog preduzeća pridružile su se i paraolimpijke Borislava Perić Ranković i Nada Matić, koje su ukazale na problem nepropisnog parkiranja, odnosno zauzimanja parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom, kao i dodatnog dela ovih mesta koji im je neophodan prilikom izlaska iz automobila.

Marko Trifković iz "Novosadske biciklističke inicijative" navodi da je sebično parkiranje, posebno na biciklističkim stazama, nešto što mnoge odvraća od vožnje bicikla i da je ovo način da se skrene pažnja na ovu pojavu.

Nataša Petronijević iz udruženja "Mame Novosađanke" kaže da često nailazi na sebične vozače koji blokiraju prolaz na trotoarima majkama se decom i ukazala da među njihovim članicama ima dosta majki čija deca imaju neku vrstu invaliditeta, te su ovakvi apeli neophodni.

Aktivisti ovih udruženja obeležavaće automobile nesavesnih vozača nalepnicama koje svojim sadržajem upozoravaju na ove prekršaje.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.