BIRN: Renoviranje toaleta u 142 zdravstvene ustanove Vladu koštalo 700 miliona

Izvor: Radio 021, 14.Jul.2017, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIRN: Renoviranje toaleta u 142 zdravstvene ustanove Vladu koštalo 700 miliona

Vlada Srbije je u 2016. godini potrošila skoro 700 miliona dinara za renoviranje pojedinih toaleta u 142 zdravstvene ustanove, ali logika kojom je novac trošen nije jasna, prenela je danas Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Prema podacima koje je sakupio BIRN, Ministarstvo zdravlja dodelilo je preko tendera u decembru 2015. godine posao adaptacije toaleta preduzećima Jadran AD, Roofs, Tončev gradnja i Noveco.

Javna nabavka sprovedena je u decembru 2015. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u pregovaračkom postupku bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda.

U izveštaju koji je BIRN dobio od Ministarstva zdravlja popisano je koje su tačno objekte dobile izabrane firme i koliko je novca bilo namenjeno za obnovu po svakom zdravstvenom objektu.

BIRN je naveo da s druge strane nema podataka o obimu radova koji je bio predvidjen, pa je nejasno zbog čega uredjenje manjih zdravstvenih ustanova košta više ili isto kao renoviranje većih. "Nema podataka ni o tome koliko je tačno toaleta renovirano, jer ova nabavka nije predviđala obnovu svih toaleta i mokrih čvorova u svim nabrojanim zdravstvenim ustanovama. Ministarstvo nije dostavilo podatke o tome da li su i u kojoj meri ovakvi radovi izvodjeni na teritoriji AP Vojvodine", piše u tekstu.

Ceo tekst objavljen je na sajtu javno.rs.

Autor: BIRN

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.