Izvor: Radio 021, 11.Nov.2019, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BBC se izvinio zbog pogrešnog video snimka o Danu sećanja

BBC navodi da je zbog greške produkcije Jutarnjeg programa objavljen snimak Borisa Džonsona iz 2016. godine.

Getty ImagesSlika sa jučerašnjeg događaja

BBC se izvinio zbog greške i objavljivanja snimka od pre nekoliko godina, na kom Boris Džonson polaže venac tokom obeležavanja Dana sećanja.

Korporacija je saopštila da je zbog greške produkcije jutarnjeg programa u nedelju objavljen snimak na kom aktuelni premijer prisustvuje obeležavanju Dana sećanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz 2016, a ne sa ovogodišnjeg događaja.

„Ovo je produkcijska greška i izvinjavamo se zbog nje", saopštila je kompanija.

BBC obrazložio: Voditeljka nije smela da komentariše Trampove izjave BBC se izvinio zbog rečenice o „pozdravu Islamske države" BBC na srpskom - deset stvari koje niste znali

Neki korisnici društvenih mreža doveli su u pitanje nepristrasnost BBC-ja.

https://twitter.com/BBCBreakfast/status/1193840620701437957

Jedan korisnik Tvitera je odgovorio: „To dovodi do pitanja - zašto je producentski tim koristio arhivske, a ne snimke objavljene juče? Da li je u pitanju bila ekspertiza ograničavanja štete? Sram vas bilo, BBC, uvek sam vas branio, voleo sam vas, tako sam razočaran."

Ali, Šila Fogarti, bivša BBC voditeljka, koja sada radi za LBC, stala je u odbranu bivših poslodavaca, ukazujući da nema ničeg zlonamernog u grešci do koje može doći u montaži i žurbi usled brzine programa.

https://twitter.com/ShelaghFogarty/status/1193843967168843777

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.